Recept 3: Indonesiskt
indonesisk mat för 4 personer.
Du behöver:
500gr strimlad fläskfilé
Marinaden:
½ dl kinesisk soya
2 dl äppelcider (inte äppelcider VINÄGER)
1 st hackad gul lök
1½ tsk curry
½ tsk ingefära
1 pressad vitlöksklyffta
Du blandar samman marinaden, lägg sedan i den strimlade fläskfilén i marinaden och låt stå i cirka 2 timmar i kylen!
Värm en stekgryta (utan smör), ta sedan köttet från marinaden och lägg i grytan. Låt den fräsa och häll på 1 msk vetemjöl och häll sedan på all marinad över den frästa fläskfilén. Låt detta stå och puttra en liten stund!
Detta serveras med; Jordnötter, Annanas, Olika Chutney smaker, Jasmin ris eller vanligt basmat ris. Lätt att bjuda på och super duper gott!
Har tyvärr ingen bild på detta recept. Lägger in en när jag har lagat detta och sedan tagit ett kort på de så ni får se : )
Kram Saraah
Du behöver:
500gr strimlad fläskfilé
Marinaden:
½ dl kinesisk soya
2 dl äppelcider (inte äppelcider VINÄGER)
1 st hackad gul lök
1½ tsk curry
½ tsk ingefära
1 pressad vitlöksklyffta
Du blandar samman marinaden, lägg sedan i den strimlade fläskfilén i marinaden och låt stå i cirka 2 timmar i kylen!
Värm en stekgryta (utan smör), ta sedan köttet från marinaden och lägg i grytan. Låt den fräsa och häll på 1 msk vetemjöl och häll sedan på all marinad över den frästa fläskfilén. Låt detta stå och puttra en liten stund!
Detta serveras med; Jordnötter, Annanas, Olika Chutney smaker, Jasmin ris eller vanligt basmat ris. Lätt att bjuda på och super duper gott!
Har tyvärr ingen bild på detta recept. Lägger in en när jag har lagat detta och sedan tagit ett kort på de så ni får se : )
Kram Saraah
Alla våra Kommentarer på detta inlägg:
Trackback